Vraag & antwoord

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een rijles?

We geven les in blokuren
Uit onze jarenlange ervaring blijkt dat 2 lessen achter elkaar, een blokuur, voor de meeste leerlingen het beste werkt.

Met het drukke verkeer van tegenwoordig, haal je dan meer uit je rijlessen.

Liever geen blokuur?
Komt het je beter uit om een rijles per keer af te spreken, dan is dat geen probleem. We zijn flexibel en passen onze agenda aan jou wensen aan.

Geven jullie les in de avond en het weekend?

Kan ik de avonden en het weekend lessen?
Je kan bij Rijschool Kennis overdag, ‘s avonds en in het weekend lessen.

We houden rekening met je agenda zodat je de rijlessen kan combineren met je werk of studie.

Avonden en weekenden zijn populair
De avonden en weekenden zijn populair en kan in sommige plaatsen leiden tot wachttijden, dus wees er op tijd bij.

Is dat duurder?
Nee! Bij ons is een rijles in de avond of het weekend niet duurder.

Wat zijn de lestijden?

Je kan bij ons van maandag tot en met zaterdag rijlessen volgen en in sommige situaties zelfs op zondag.

De lestijden starten al van ’s ochtends vroeg en ga tot in de avond door.

Lessen overdag zijn beter
Met 6 á 8 lessen heb je de wagen wel onder controle en als je weet hoe je auto moet rijden, ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen.

Je leert het meest door overdag te rijden. Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren.

Geven jullie automaat rijles?
Ja, we geven ook rijlessen in een automaat.
Met een automaat rijbewijs mag je alleen in een auto met automaat rijden, je hebt geen rijbewijs voor een handgeschakelde auto.
Wanneer kan ik mijn praktijkexamen doen?

In overleg met je instructeur kunnen jullie samen je ideale tijdstip van afrijden bepalen. Het voordeel hiervan is dat het lesprogramma en de examendatum goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Bovendien weet je als leerling ruim van tevoren wanneer je praktijk-examen is. Er kan ook rekening worden gehouden met de dagen waarop je geen rijexamen kunt doen, bijvoorbeeld door werk, schoolexamens of vakantie. De reserveringstijd is gemiddeld 9 tot 12 weken, de reserveringstijd voor een herexamen is gemiddeld 5 tot 7 weken. Hou daarmee rekening wanneer je het rijexamen gaat reserveren!

Wanneer kan ik mijn tussentijdse toets (TTT) doen?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest op ongeveer 3/4 van de rijles volgens het CBR. De toets verloopt als een praktijk examen. Hiermee kun je alvast wennen aan het examen, zodat je dan minder nerveus bent op het examen.

Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets je rijvaardigheid. Hij toetst alles wat bij een echt examen ook getoetst zou worden. De toets duurt even lang als een echt examen.

Als je de bijzondere verrichtingen veilig, vlot en zelfstandig uitvoert heb je vrijstelling verdiend voor de bijzondere verrichtingen voor je praktijk examen.
Dat houdt in dat je bij je praktijk examen alleen maar hoeft af te rijden.
Na de toets krijg je van de examinator een e-mail waarin de onderdelen worden vermeld waaraan gewerkt moet worden voor je rij-examen.

Kan ik een spoedcursus volgen?
Ja, wij bieden een spoedcursus aan. Met deze cursus kun je in een paar weken je rijbewijs halen.

De ervaring leert dat het geen zin heeft om langer dan 2 uur achter elkaar rijles te krijgen.
Een spoedopleiding heeft alleen zin als jij redelijk snel kunt leren rijden.

Lang kunt luisteren, opletten, nadenken, informatie verwerken en oefenen. De rijschool kan beoordelen of een spoedcursus bij jou gaat werken? De rijlessen vinden meestal overdag plaats. Daar moet je dus wel vrije tijd voor maken.

Wat heb je nodig voor een CBR praktijkexamen?

Geldig legitimatie bewijs
Examengeld (bij losse lessen)
Geldig theoriecertificaat

Meenemen naar het CBR praktijkexamen:

– Een wettelijk toegestaan, geldig legitimatiebewijs
– Bevestiging reservering krijg je per e-mail van het CBR (printen, meenemen naar rijexamen)
– Zelfreflectieformulier CBR (printen, invullen, meenemen naar rijexamen)

Waar let het CBR op bij je praktijk examen?

De examinator toetst of je vlot, veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met medeweggebruikers. De examinator let onder andere op:

– beheersing van het voertuig
– kijkgedrag
– op de juiste manier voorrang verleent
– tijdig inhalen
– in- en uitvoegen
– rijden op kruispunten en rotondes
– verrichtingen.

Reviews

Koko Beelden

"Ik wil zeker deze rijschool aanraden. Ze zijn oprecht en eerlijk en doen hun uiterste best om je de eerste keer te laten slagen voor je rijbewijs! Super rijschool en heb een leuke tijd gehad."

Yusuf

"Ik heb een goede ervaring gehad met deze rijschool en ik vind dit een aanrader voor iedereen. ze doen hun werk goed en ook nog is heel vriendelijk. Ben er echt heel erg blij mee dat ik mijn examen heb kunnen halen met de hulp van rijschool kennis!"

Maria Dashti

"Nadat ik bij 3 verschillende rijscholen was kwam ik terecht bij kennis. Fatima (mijn rij instructeur) heeft elke week mij op een positieve wijze laten ontwikkelen. Het mooie was dat het niet alleen auto rijden was waar ik in groeide, maar ook mijn persoonlijke groei."

linhchi tran

"Van andere rijschool geswitcht naar deze. Beste keuze ooit! ttt en examen in 1 keer gehaald, voelde me comfortabel achter het stuur. Altijd een fijne sfeer in de auto. De kwaliteit is perfect. Doen zeg ik!!!"

Rudy werner

"Vandaag in 1x geslaagd, ik kan niet blijer zijn rijschool kennis echt bedankt voor jullie geweldige support en medewerking , de lessen waren top geweldig en leerzaam, top instructeurs om niet te vergeten. Ben jij nog opzoek rijschool kennis is de place to be!!!"

Warda Dawlad

"Ik raad deze rijschool zeker aan. Super goede ervaring gehad. Na een negatief ervaring bij mijn vorige rijschool en mijn theorie bijna verliep, heeft rijschool kennis mij super erg geholpen en ben ik in 1x GESLAAGD."

Snel slagen voor je rijbewijs?

Start met lessen bij Rijschool Kennis

Hoor direct hoeveel lessen jij nodig hebt tijdens je proefles. De instructeur bekijkt jouw rijvaardigheid om je na de proefles jou advies te geven. Je weet dus direct wat je rijbewijs gaat kosten en wanneer je examen kunt doen.