Hoe gaat het praktijkexamen?

Praktijkexamen

Waar bestaat het rijexamen uit?

Het praktijkexamen is het tweede deel van een rijexamen, en het beoordeelt jouw vermogen om veilig te rijden in reële situaties. Het examen omvat taken zoals het herkennen van verkeersborden, het demonstreren van parkeervaardigheden en het opvolgen van aanwijzingen van de examinator.

Je kunt het praktijkexamen pas afleggen nadat je met succes de kennistoets hebt afgelegd. Je moet ook aan alle eisen voldoen, waaronder het hebben van een theoriecertificaat, een gezondheidsverklaring en ten minste 17 jaar oud zijn.

Prakijktexamen

Hoe lang duurt het prakijktexamen?

Het praktijkexamen auto duurt ongeveer 40-50 minuten. Tijdens het examen moet je basis rijvaardigheden demonstreren zoals starten, stoppen, draaien en veilig van rijstrook wisselen. Je moet ook alle verkeerswetten, borden en signalen volgen.

Aan het einde van het examen geeft je examinator feedback over je prestaties en laat hij je weten of je geslaagd of gezakt bent. Als je niet slaagt, moet je het examen opnieuw afleggen nadat je meer rijvaardigheden hebt geoefend. Veel succes!

Reviews

Koko Beelden

"Ik wil zeker deze rijschool aanraden. Ze zijn oprecht en eerlijk en doen hun uiterste best om je de eerste keer te laten slagen voor je rijbewijs! Super rijschool en heb een leuke tijd gehad."

Yusuf

"Ik heb een goede ervaring gehad met deze rijschool en ik vind dit een aanrader voor iedereen. ze doen hun werk goed en ook nog is heel vriendelijk. Ben er echt heel erg blij mee dat ik mijn examen heb kunnen halen met de hulp van rijschool kennis!"

Maria Dashti

"Nadat ik bij 3 verschillende rijscholen was kwam ik terecht bij kennis. Fatima (mijn rij instructeur) heeft elke week mij op een positieve wijze laten ontwikkelen. Het mooie was dat het niet alleen auto rijden was waar ik in groeide, maar ook mijn persoonlijke groei."

linhchi tran

"Van andere rijschool geswitcht naar deze. Beste keuze ooit! ttt en examen in 1 keer gehaald, voelde me comfortabel achter het stuur. Altijd een fijne sfeer in de auto. De kwaliteit is perfect. Doen zeg ik!!!"

Rudy werner

"Vandaag in 1x geslaagd, ik kan niet blijer zijn rijschool kennis echt bedankt voor jullie geweldige support en medewerking , de lessen waren top geweldig en leerzaam, top instructeurs om niet te vergeten. Ben jij nog opzoek rijschool kennis is de place to be!!!"

Warda Dawlad

"Ik raad deze rijschool zeker aan. Super goede ervaring gehad. Na een negatief ervaring bij mijn vorige rijschool en mijn theorie bijna verliep, heeft rijschool kennis mij super erg geholpen en ben ik in 1x GESLAAGD."

Snel slagen voor je rijbewijs?

Start met lessen bij Rijschool Kennis

Hoor direct hoeveel lessen jij nodig hebt tijdens je proefles. De instructeur bekijkt jouw rijvaardigheid om je na de proefles jou advies te geven. Je weet dus direct wat je rijbewijs gaat kosten en wanneer je examen kunt doen.