Hoe gaat het theorie-examen?

Theorie-examen

De eerste stap naar je rijbewijs

Het theorie-examen is de eerste stap voor iedereen die een rijbewijs wil halen. Het omvat een reeks theorievragen over verkeersveiligheid, verkeersregels en -voorschriften, voertuigonderhoud en andere relevante onderwerpen.

Het theorie-examen wordt meestal per computer afgenomen. Om het theorie-examen aan te vragen, moet je je aanmelden bij je lokale rijexamencentrum. Je kunt inloggen met DigiD om een afspraak te maken voor het theorie-examen. Zodra je je hebt aangemeld wordt je begeleid bij het theorie-examen.

Theorie-examen

Theorie examen auto – CBR

Het theorie-examen bestaat meestal uit meerkeuzevragen en kan 45 minuten tot twee uur duren. Bij succesvolle afronding ontvang je een certificaat dat maximaal één jaar en 6 maanden geldig is. Het is belangrijk om dit certificaat te bewaren als bewijs dat je geslaagd bent voor het theorie-examen en als vereiste voor het afleggen van je praktische rijexamen.

Het slagen voor het theorie-examen is een cruciale stap in het behalen van een rijbewijs, dus zorg ervoor dat je goed studeert voordat je het probeert! Veel succes!

Reviews

Koko Beelden

"Ik wil zeker deze rijschool aanraden. Ze zijn oprecht en eerlijk en doen hun uiterste best om je de eerste keer te laten slagen voor je rijbewijs! Super rijschool en heb een leuke tijd gehad."

Yusuf

"Ik heb een goede ervaring gehad met deze rijschool en ik vind dit een aanrader voor iedereen. ze doen hun werk goed en ook nog is heel vriendelijk. Ben er echt heel erg blij mee dat ik mijn examen heb kunnen halen met de hulp van rijschool kennis!"

Maria Dashti

"Nadat ik bij 3 verschillende rijscholen was kwam ik terecht bij kennis. Fatima (mijn rij instructeur) heeft elke week mij op een positieve wijze laten ontwikkelen. Het mooie was dat het niet alleen auto rijden was waar ik in groeide, maar ook mijn persoonlijke groei."

linhchi tran

"Van andere rijschool geswitcht naar deze. Beste keuze ooit! ttt en examen in 1 keer gehaald, voelde me comfortabel achter het stuur. Altijd een fijne sfeer in de auto. De kwaliteit is perfect. Doen zeg ik!!!"

Rudy werner

"Vandaag in 1x geslaagd, ik kan niet blijer zijn rijschool kennis echt bedankt voor jullie geweldige support en medewerking , de lessen waren top geweldig en leerzaam, top instructeurs om niet te vergeten. Ben jij nog opzoek rijschool kennis is de place to be!!!"

Warda Dawlad

"Ik raad deze rijschool zeker aan. Super goede ervaring gehad. Na een negatief ervaring bij mijn vorige rijschool en mijn theorie bijna verliep, heeft rijschool kennis mij super erg geholpen en ben ik in 1x GESLAAGD."

Snel slagen voor je rijbewijs?

Start met lessen bij Rijschool Kennis

Hoor direct hoeveel lessen jij nodig hebt tijdens je proefles. De instructeur bekijkt jouw rijvaardigheid om je na de proefles jou advies te geven. Je weet dus direct wat je rijbewijs gaat kosten en wanneer je examen kunt doen.